The GOAL is SOUL

The GOAL is SOUL

The Joshua Tree 1987-2017

A harminc éves album - és hogy miért ez a blog?

2017. március 10. - u2soul

 

Blogom indításához ugyan a The Joshua Tree album harmicadik évfordulója adta az aktualitást, a blogírás gondolata már egy ideje járt a saját - és barátaim :-) fejében. Köszönet Nekik a nógatásért! :-)
Úgyhogy nem állok meg ennél az albumnál, szeretnék még nagyon sok U2 dalról írni a magyar olvasóknak.

Megveszekedett U2 rajongóként, angoltanári és teológus végzettséggel úgy gondolom, egy olyan hármas kör közös halmazában állok, ahol egyedülálló, és a magyar rajongók és érdeklődők számára újszerű megközelítésben mutathatom be a rockzene történetének - számomra és sokak számára - legkiemelkedőbb rock bandáját. Tehát ez egy hiánypótló blog lesz. :-)

The Joshua Tree – az album, ami rock sztárokká  és rock legendává tette a U2-t. Az album, amellyel minden, az addig még csak bennük rejlő ígéretből és lehetőségből valóra vált. Az azóta eltelt harminc év ezt tovább bizonyította, és óriási dolog, hogy ezt idén megünnepelhetjük egy hamarosan induló koncertturnén is.

Magam is hozzájárulnék ehhez az ünnepléshez. Minden hónapban szeretnék egy-egy dalon „hangosan” elgondolkodni, a dalok spirituális oldalát megközelítve, annak alapján, hogy milyen bibliai vonatkozásai vannak az adott dalszövegnek. Elemezgetésem minden bizonnyal szubjektívvé válik, és semmi esetre sem kizárólagos értelmezés.

Talán nem minden rockzene szerető vagy akár U2 rajongó tudja, hogy Bono-t és a zenekart a Biblia milyen mélyen, és minden más könyvnél jobban ihlette és ihleti dalszerzésükben, közéleti tevékenységükben és életszemléletükben. Tehát nem esztétikailag elemzem, és nem, vagy csak ritkán foglalkozom a dalok elsődleges keletkezési körülményeivel, a szerző élethelyzetével, az adott politikai környezettel, ill. hogy a dalszerzést megelőző éjjel hány Guinness-t fogyasztott el Bono a sarki pub-ban. :-) 

 És végül, legyen egy szavazás: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://u2soul.blog.hu/api/trackback/id/tr5712327245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása